Co sądzicie o systemach anty-cheatowych w rankingach serweró

Co sądzicie o systemach anty-cheatowych w rankingach serweró

Postprzez TeddyBear So, 16.08.2025 19:06

Hej, mam pytanie — jak wam się sprawdzają systemy anty-cheatowe na serwerach z rankingami? Gram od niedawna na jednym z prywatnych serwerów i zauważyłem, że niektórzy gracze nagle wbijają topkę w kilka godzin. Dziwna sprawa, bo sam siedzę po parę godzin dziennie i nie idzie aż tak szybko. Ktoś miał podobnie? Zastanawiam się, czy to wina słabego zabezpieczenia, czy może po prostu za bardzo się przejmuję.
TeddyBear

Re: Co sądzicie o systemach anty-cheatowych w rankingach ser

Postprzez AlanW So, 16.08.2025 20:44

Wiesz co, miałem podobnie, szczególnie na starszych serwerach, gdzie anty-cheat to był jeden wielki żart. Teraz gram tylko na tych, które są regularnie sprawdzane i aktualizowane. Jednym z miejsc, gdzie można łatwo wyłapać te bardziej ogarnięte serwery, jest https://www.mutop100.com/mu-online — można tam czasem trafić na naprawdę dobrze zarządzane ekipy, które nie tylko działają uczciwie, ale i szybko reagują, jak ktoś próbuje kombinować.
AlanW

Postprzez TeddyBear So, 16.08.2025 21:04

Czasem to nawet nie kwestia cheatów, tylko tego, że ktoś po prostu siedzi 12 godzin dziennie i wie, jak optymalnie grać.
TeddyBear

Postprzez AlanW So, 16.08.2025 21:04

Kumpel tak miał — nie cheatował, tylko znał każdą mechanikę na pamięć i zjadał ranking bez żadnych wspomagaczy. W sumie ciężko to rozróżnić, jak się patrzy z boku.
AlanW

Powrót do Ogólne