Sałatka jarzynowa Tradycyjna:
Składniki
    Gotowane warzywa :
    ziemniaki-8,
    marchew-6,
    pietruszka (korzeń)- 2,
    1 mały seler,
    jajka na twardo-6,
    ogórki kiszone lub z octem-6
    2 cebule lub biała część dużego pora,
    czosnek-2 ząbki,
    1 jabłko
    1 puszka groszku zielonego, konserwowego,
    1 puszka kukurydzy konserwowej,
    pietruszka zielona (natka) lub koper-do smaku, a potem do posypania całości.
    1 słoik 320 gram majonezu dekoracyjnego "Winiary",
    sól-do smaku,
    pieprz-do smaku,
    parę łyżek musztardy "Stołowej"-do smaku.
Sałatka jarzynowa
Umyć i ugotować, tak by się nie rozgotowały w łupinach warzywa : ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler oraz jajka na twardo. Potem powyższe składniki, gdy przestygną obrać i  pokroić na drobną kostkę. Oprócz tego pokroić drobno cebulę lub białą część pora, czosnek-przez praskę, jajka, ogórki-odsączone, jabłko, pietruszkę zieloną lub koper. Wszystko dać do dużej miski.
Dodać do tego 1 puszkę groszku zielonego konserwowego-odsączonego, 1 puszkę kukurydzy konserwowanej-odsączonej i 1 słoik, 320 gram majonezu dekoracyjnego "Winiary".
Dokładnie wymieszać i przyprawić-solą i pieprzem i dać musztardę "Stołową".
Sałatkę wyłożyć do dekoracyjnej miski i ozdobić, np. pietruszką, koprem, papryką różnokolorową, groszkiem kukurydzą, jajkiem, marchwią. Odstawić sałatkę do lodówki, by wszystkie składniki się ze sobą "przegryzły".  
Taka sałatka jarzynowa na pewno zyska uznanie 

 Smacznego!
_______________________________________
finanfox.pl