Wygrzebalam z pamieci, oczywiscie przepisy proste, a proporcje z reguly wedle uznania  
 
 
 Dip 1
2 lyzki majonezu
3 lyzki jogurtu naturalnego
przyprawa curry
- powinien byc zoltawy, troszke ostry w smaku, mozna dodac drobno posiekana cebulke
Dip 2 (szczypiorkowy)
Składniki na 4 porcje
•		150 ml maślanki
		
•		1 łyżka soku z cytryny
		
•		1 łyżeczka tartego chrzanu
		
•		1 pęczek szczypiorku
		
•		biały pieprz
		
•		sól
		
1.		Maślankę wymieszać z sokiem cytrynowym i chrzanem.
				
2.		Szczypiorek drobno posiekać, wrzucić do sosu.
				
3.		Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Dip  3 czosnkowy
1 jogurt naturalny 
pół główki czosnku,
1 świeża natka pietruszki,
2-3 łyżki majonezu,
sól, pieprz do smaku
Ząbki czosnku wyciskamy, kroimy na drobno natkę pietruszki, dodajemy jogurt i majonez, całości mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy na trochę do lodówki.